Ефекти върху стените

Съществуват доста варианти да постигнем изцяло нова визия на помещението, като променим нещо в стените. Подбрали сме за вас няколко възможности, а щом се заредите с вдъхновение и развихрите въображението си вариантите нямат край…

Ефект на промяна може да се постигне чрез познатите ни декоративни бои и мазилки

 Те могат да бъдат използвани не само за цялото помещение, но и като акцент в интериора, подчертаващ определени елементи. Имат много по–дълъг живот от традиционните бои и латекси, а освен това защитават и самата повърхност от появата на влага, мухъл и други неприятни „ефекти”. Интересното при декоративните мазилки е, че може да се експериментира както с цвета, така и с материала и с начина на полагане. Чрез различни техники на полагане, цветове и материали може да се постигнат невероятни цветови ефекти и различни типове повърхности – от гладки като стъкло до грапави и с различни релефи.

Тапетите са друг вариант за бърза и лесна декорация в интериора

В зависимост от изобразените върху тапета фигури, тяхната големина, разположение, съчетание на цветове, могат да се получат различни ефекти. Например, тапетите с вертикални райета визуално увеличават височината в помещението, едрите фигури дават илюзия за повече простор.

Флоралните елементи са особено актуални, комбинацията им с райета във вертикална или хоризонтална посока е много свежа и създаваща настроение. Тапетите биват хартиени едно- или двупластови, винилови тапети – отличават се с високо качество, изработени от хартия с устойчиво ПВЦ покритие, тапети флиз – модерни текстилни тапети от ново поколение, при тях с лепило се покрива стената.

Декоративните тухли са често използвани в интериора

Те създават атмосфера на топлина и уют. Често се използват в кухнята, трапезарията и около камината. Може да се сложат на не много голяма стена, или да завършат стъпаловидно на част от стена. Добре се съчетават с ковано желязо и дърво. Не рядко превръщат един дефект в помещението в ефект, например колони, ниши, неравни стени. Подходящо подбрано осветление подчертава красивия им релеф.

Тухлите от стъкло не са толкова често използвани, но са изключително ефектни

Те обикновено се използват като преградни стени в интериора и в банята. Пропускат светлината в причудливи и ефектни форми. Могат да бъдат в различни цветове и с красиви орнаменти.

Ламперията е друг уютен и красив вариант за обличане на стени и тавани

Тя може да бъде от ПДЧ, МДФ или PVC. Има добри шумоизолиращи, топлоизолиращи, водоустойчиви свойства и лесно се почиства. Често се използва при обзавеждане с ретро мебели, като достига до определена височина на стената. Чрез ламперията се създава една завършеност в интериора, особено когато е съобразена с останалото обзавеждане.

Рисуване върху стени

Изключително подходящо за детски стаи с любими герои и сюжети, които са много харесвани от децата и освен че внасят настроение, служат и за игра и образователни цели.

При интерес можем да изпълним за вас уникални рисунки по ваше желание или да ви предложим наши варианти.

PVC самозалепващи се стикери и декорация с дигитални принтове за стена

Тук възможностите са изключително разнообразни и гарантират зашеметяващо преобразяване.

Каквато и промяна за стените да изберете, в резултат ще постигнете един акцент в интериора, който ще придаде индивидуалност и красота. Тези ефекти подчертават останалото обзавеждане, обединяват целия интериор, получава се една завършеност, но не съвсем. АКСЕСОАРИТЕ като картини, вази, огледала, саксии, килими и др. също са много важни, но за тях в следващата ни статия.

По текстове и снимков материал от Интернет!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.