Аксесоари

Наред с осветлението, осветителните тела и цветовете на стените в жилището, съществена роля играят аксесоарите и различните декорации.

Това могат да бъдат килими с различни мотиви и цветове, картини или снимки, различни скулптури, вази с живи или с декоративни цветя, възглавнички и покривала в различни десени.

В кухнята това могат да бъдат приборите, сервизите, покривките, аксесоарите за готвене и подправки. В антрето може да се постави конзолна масичка с огледало и аксесоарите да бъдат върху нея или дървена пейка в комбинация с аксесоар като закачалка и поставка за чадър от ковано желязо. Всички те могат да се използват и за акцент в интериора, поставени на правилното място променят изцяло визията на жилището. Някои от тях са с история, подарък или донесени от любимо място. Те са бижуто при мебелите, крайният елемент който носи духа, личния вкус и характер на тези, които го обитават. Ето и няколко идеи, които сме подбрали за Вас.

Във фън шуй всеки предмет съответства на някой от елементите /вода, дърво, огън, земя и метал/. Поставен на правилното място в зависимост от посоките изток, запад, север, юг, съответния предмет може да подсили здравето, любовта, успеха, парите в дома.
Бамбукът, отглеждан в дома, носи късмет, успех и щастие в семейството. Трикраките жаби са символи за богатство. Декоративните рибки в северната част на дневната носят късмета на богатството. Вятърните чанове активират и разсейват благоприятната енергия носеща в дома щастие и късмет и контролират негативната.

Фън шуй е сложна философия и символите са само малка част от нея. Главната идея е човек да живее в хармония със себе си, с нещата които го заобикалят и с природата. Душевното състояние и енергия на човека оказват положително или отрицателно въздействие върху обкръжаващата го среда и средата влияе върху вътрешното състояние на човека.
Изкуството на източната философия фън шуй включва множество специфични детайли, за които се смята, че подобряват енергията у дома и помагат на собствениците да подобрят вътрешната си хармония.

По текстове и снимков материал от Интернет!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.